Gratis bezorging vanaf 75€

Wallfelt is 100% recyclebaar

DUURZAAMHEID. WALLFELT is 100% recyclebaar

Het wandpaneel is van vilt dat uit polyester vezels, ook wel PET genoemd, is gemaakt en is een afkorting van Polyethyleentereftalaat. Deze kunststof is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld en wordt onder andere gebruikt voor petflessen, verpakkingen en kleding.

 

Polyester is eenvoudig te recyclen. Gerecycled polyester, ook wel rPET genoemd, wordt verkregen door "afval PET", na eerst te zijn gewassen en in kleine stukjes te zijn gesneden, om te smelten en te spinnen tot een nieuwe polyester vezel. Het "afval PET" is hoofdzakelijk plastic flessen en verpakkingen die worden weggegooid door consumenten en de industrie (post-industriële en post-consumer afval). Door het hergebruik ontstaat er een kringloopsysteem van een lineaire naar een circulaire economie. WALLFELT bestaat voor 100% uit polyester vezels en is 100% recyclebaar en is net zoals textiel, dat ook uit vezels bestaat, eenvoudig en volledig te recyclen. Er zijn verschillende opties om textiel en dus ook de wandpanelen in te leveren. Denk aan speciale verzamelcontainers bij supermarkten of in winkelcentra. Gemeenten moeten ook een plaats hebben waar je het afval (gescheiden) kunt inleveren. Daar kun je dus ook de wandpanelen inleveren.

Echter veruit de beste optie om de wandpanelen in te leveren is bij ... ons !!! Dan gaan wij het wandpaneel zelf recyclen en er een ander en nieuw product van maken en is de kringloop gesloten. Je voordeel: je krijgt dan maar liefst 15% korting op je volgende bestelling en je hebt weer een nieuwe interieur ook omdat er ieder jaar weer nieuwe trendkleuren komen. Je hoeft de wandpanelen ook niet allemaal bij ons in te leveren, door bijvoorbeeld de basiskleuren te houden, kun je al met een één of twee nieuwe kleuren een volledig nieuwe sfeer en interieur creëren.

Het voordeel van gerecycled polyester is dat de kwaliteit vergelijkbaar is met nieuwe polyester en zo zijn waarde niet verliest en een nieuw leven krijgt. Daardoor hoeven er geen fossiele brandstoffen (aardolie) te worden gebruikt om nieuwe polyester te produceren, hierdoor worden er minder grondstoffen gebruikt, energie gespaard en vindt er minder uitstoot plaats en wordt het milieu minder belast. Zo wordt de afvalberg verkleind en de oceanen schoner. WALLFELT bezit 50% gerecyclede polyester vezels en 50% nieuwe polyester vezels. De productie van gerecycled polyester in vergelijking met de productie van nieuwe polyester spaart energie en vermindert de CO2 uitstoot met maar liefst 50%. Dat wil zeggen dat WALLFELT gemaakt is met 25% minder CO2 uitstoot. Onze uitdaging voor de nabije toekomst is om het aandeel aan gerecycelde polyester vezels verder te verhogen zodat er minder CO2 uitstoot in ons milieu komt.

Wallfelt is gemaakt van 15 lege plastic coca cola flesjes

WALLFELT bezit 50% gerecycled polyester. Één wandpaneel heeft een gewicht van ongeveer 300 gram. Dat wil zeggen dat één wandpaneel uit 150 gram gerecycled polyester bestaat, dat zijn maar liefst 15 lege plastic Coca Cola flesjes van één halve liter.

De verpakking is op maat gemaakt en 100% recylebaar

WALLFELT wordt verpakt in een golfkartonnen doos. Karton is 100% recyclebaar en van een oude doos kan eenvoudig weer een nieuwe doos worden gemaakt. Daarnaast is papier milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar. De doos waarin de wandpanelen worden verpakt bevat 77% aan gerecycled papier en is op maat gemaakt waardoor er geen lege ruimte gevuld moet worden met (al dan niet plastic) opvulmateriaal. Daarnaast kunnen er minder dozen met de bestelbus mee als deze groter dan nodig zijn. Dat spaart weer verpakking en CO2 uitstoot. Hergebruik voor het retourneren zo veel mogelijk de originele verpakking. De verpakking is eigenlijk een grote pizzadoos en is gemakkelijk en snel aan de voorkant te open.

 

Missie PostNL: 100% uitstoot vrij in 2030

Wij hebben voor PostNL als pakketvervoerder gekozen, het grootste pakkettenbedrijf van de Benelux met veruit de meeste afhaalpunten dan ieder andere pakketvervoerder. Ruim 200 jaar geleden begon PostNL als eerste en enige postbedrijf in Nederland verwerkt PostNL gemiddeld 900.000 pakketten en bijna 7 miljoen brieven. PostNL heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om uiteindelijk in 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstoot vrij te bezorgen en als tussenstop wil PostNL in 2025 in 25 binnensteden uitstoot vrij bezorgen.

 

PostNL levert in 95% van de bestellingen bij de eerste bezorgpoging. Als gekozen is voor thuisbezorging wordt het pakket altijd één keer thuis aangeboden. Lukt het de bezorger niet om het pakket thuis af te leveren, dan gaat het direct naar de dichtstbijzijnde PostNL-locatie. Met bijna 6.000 afhaalpunten in heel Nederland heeft PostNL de meeste afhaalpunten, en is er altijd wel een PostNL-locatie bij je in de buurt om het pakket op te halen. Omdat pakketten geen tweede keer meer mee hoeven met de post scheelt dat onnodige extra kilometers en dus CO2 uitstoot.