Wallfelt als wandkleed

Gepubliceerd op 20 februari 2022 om 17:35

De wandpanelen van Wallfelt zijn natuurlijk bedoeld om rechtstreeks op de muur te bevestigen met de bijgevoegde dubbelzijdige tape. Wil je dat liever niet? Dan is Wallfelt als wandkleed misschien iets voor jou. Wist je dat je dit vrij eenvoudig zelf kunt maken? Het grote voordeel van een wandkleed is dat je het eenvoudig kunt wisselen met andere wanddecoratie of wandkleden. In deze blog leggen we uit hoe je in een paar eenvoudige stappen zelf een wandkleed maakt met Wallfelt-panelen.

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Allereerst bepaal je hoe groot je het wandkleed wilt maken. De vierkante Wallfelt-panelen hebben elk een afmeting van 50 x 50 centimeter. Op basis van de gewenste grootte van het kleed kun je eenvoudig berekenen hoeveel panelen er in de lengte en in de breedte op het wandkleed moeten komen. Je kunt ervoor kiezen een vierkant wandkleed te maken, maar uiteraard is een rechthoekige vorm ook mogelijk.

 

Welke kleuren ga ik gebruiken?

Welke kleur of kleuren je gebruikt voor het wandkleed is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke smaak en de kleur en stijl van je interieur. Wil je het geheel rustig houden, kies dan voor een lichte kleur, bijvoorbeeld wit, lichtgrijs of cappuccino en combineer deze met een paar panelen in een donkerdere accentkleur.

 

Wat heb je nodig?

 

  • Stevig (wit) katoen
  • Wallfelt panelen
  • Uitschuifbare roedes (bijv van IKEA)
  • Rolmaat
  • Lijmpistool
  • Secondelijm
  • Schilderij-ophangsysteen (optioneel)

Als je weet hoeveel panelen je nodig hebt in welke kleur(en), kan je beginnen met het maken van het wandkleed. Hiervoor kun je het best een stuk stevig katoen gebruiken. Reken in de lengte iets ruimer dan het stuk waar de panelen op komen, zodat je genoeg stof overhoudt voor de tunnels waar straks de roedes in komen.

 

Vouw de stof uit op een vlakke ondergrond en bepaal welke wandpanelen waar moeten komen. Deze bevestig je vervolgens met het lijmpistool op de stof. Voor extra stevigheid breng je in de hoeken wat secondelijm aan. Voor de tunnels vouw je de stof aan de bovenkant en onderkant van het wandkleed om en lijm je deze vast. Je kunt hiervoor ook een naaimachine gebruiken.

 

Als alles droog is schuif je de roedes in de tunnels en is het wandkleed klaar om opgehangen te worden. Je kunt hiervoor een speciaal schilderij-ophangsysteem gebruiken. Wil je het kleed na een tijdje verwisselen met een ander wandkleed of andere wanddecoratie, dan haal je het heel eenvoudig van de muur en hang je het ergens anders weer op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.