Vanaf 12,95€, gratis levering vanaf 75€

Wallfelt. Montage

Onderstaand treft u de gebruiksaanwijzing aan, deze is ook via deze link te downloaden, voor het monteren van de wandpanelen in 6 duidelijke stappen met de dubbelzijdige klevende tape. De tape is speciaal ontwikkeld door ons om het wandpaneel ook weer eenvoudig van de muur te verwijderen. De tape heeft een schuimlaag van bijna 1mm dikte waardoor ook de hechting op niet gladde, oneffen, muren goed is. Je kunt de wandpanelen echter ook met een montagekit of lijmpistool monteren. De hechting is dan veel sterker als met tape, het wandpaneel zal dan moeilijker te verwijderen zijn en hoogstwaarschijnlijk ook met beschadiging. 

 

Montagetape

Een dubbelzijdige klevende tape wordt ook "montagetape" genoemd en is een eenvoudige en snelle manier om het wandpaneel tegen de muur te monteren. U hoeft geen expert te zijn en u heeft geen speciaal gereedschap nodig. Het enige gereedschap dat u nodig heeft, naast de tape, is een schaar (of Stanleymes) en een waterpas. De montagetape en waterpas kun je eventueel in de webshop bestellen.

 

Zorg, voordat je de tape gaat toepassen, voor een schoon en droog oppervlak. Het oppervlak moet vrij zijn van vet en stof want dan "plakt" de tape het beste. Voor een schoon oppervlak kun je het beste spiritus gebruiken.

Het aanbrengen van de dubbelzijdig tape is heel eenvoudig. Zodra je de tape van het rolletje afhaalt, dient de plakkende kant op het wandpaneel te bevestigen. De tape is drukgevoelig. Dat betekent dat er ‘druk’ nodig is voor een goede verbinding met het wandpaneel. Door vervolgens het beschermpapier van de ander zijde af te trekken, ontstaat er een plakkend oppervlak dat je tegen de muur kunt monteren. Gebruik de waterpas om het wandpaneel waterpas te leggen. Nadat je het eerste wandpaneel gelegd en goed aangedrukt hebt, kunt je ieder volgend paneel, als een soort van puzzel, aanleggen en heb je de waterpas eigenlijk verder niet meer nodig.

 

Hoeveel tape te gebruiken ?

Hoeveel tape je nodig hebt is afhankelijk hoe goed je eigen muur "plakt", hoeveel tape je gaat gebruiken en hoe lang je de wandpanelen wilt laten hangen. Hoe meer tape je gebruikt hoe beter de hechting, hoe langer de wandpanelen zullen blijven hangen. We adviseren in ieder geval om minimaal 8 stroken van 6 cm tape te gebruiken, namelijk op die plekken zoals is aangegeven op het linker plaatje in stap 2. Met één rolletje tape, kun je op deze manier, 10 wandpanelen monteren. Gebruikt je echter de tape maximaal, zoals is weergegeven op het rechterplaatje in stap 2, dan kun je 2,5 wandpanelen monteren met één rolletje tape oftewel 10 wandpanelen met 4 rolletjes tape.

Wallfelt. Montage
Gebruiksaanwijzing V 1
PDF – 1,1 MB

Montagelijm

Montagelijm of montagekit is een universele en elastische lijm om materialen tegen wand, vloer en plafond te monteren. De lijm is tevens vullend en vult dus oneffenheden op, zodat ook niet precies passend verbindingen stevig gemonteerd worden. De lijm draagt het materiaal dat gelijmd wordt en vangt de werking van de materialen op zodat ze niet loskomen. Je gebruikt een kitpistool om de montagelijmkoker te kunnen leegspuiten. Breng de lijm in stippen en/of strepen aan op het wandpaneel en plaats vervolgens het wandpaneel tegen de muur en druk aan. Bison montagelijm original 350g en Bison montagekit super 440g zijn goede lijmen en in de meeste bouwmarkten te verkrijgen.

Lijmpistool

Een lijmpistool werkt in combinatie met lijmpatronen of zogenaamde sticks. Doordat de lijm wordt verhit wordt deze lijm ook wel eens smeltlijm genoemd. Een groot voordeel van werken met een lijmpistool is dat je nauwkeurig en snel kan werken. Daarnaast heb je minder kans om plakkerige vingers te krijgen. Breng de lijm in stippen en/of strepen aan op het wandpaneel en plaats vervolgens het wandpaneel tegen de muur en druk aan. Lijmpistolen en sticks van Bison, Stanley, Rapid en Dremel zijn in de meeste bouwmarkten te verkrijgen.