Wallfelt. Het zelfklevende vilten wandpaneel

Het akoestisch wandpaneel heeft een zelfklevende tape op de achterzijde. Door het beschermpapier van de achterzijde af te trekken, ontstaat er een plakkend oppervlak dat je tegen de muur kunt plakken. Gebruik een waterpas om het paneel waterpas te leggen. Nadat je het eerste goed aangedrukt hebt, kun je ieder volgend paneel, als een soort van puzzel, aanleggen en heb je de waterpas eigenlijk niet meer nodig.

Het vilten wandpaneel heeft op de achterzijde een markering. Vilt heeft, net zoals textiel, een vezelrichting, ook wel vleug genoemd. Als de panelen niet in dezelfde richting liggen dan treedt er een kleurverschil op. Door de panelen met de markering steeds in dezelfde hoek te leggen, bijvoorbeeld linksonder, treedt er geen kleurverschil tussen de panelen van dezelfde kleur op.

De tape heeft een schuimlaag van bijna 1mm dikte waardoor ook de hechting op niet gladde, oneffen, muren goed is. De tape is speciaal ontwikkeld om het wandpaneel ook weer eenvoudig van de muur te verwijderen. 

Zorg voor een schone en droge muur, vrij van vet en stof, want dan plakt de tape het beste. Voor een schoon oppervlak kun je het beste spiritus op een doek doen en de muur schoon wrijven.

Je kunt de wandpanelen overigens ook zonder tape in onze shop kopen. Je kunt ze dan met je eigen met tape of montagekit monteren.