Gratis bezorging vanaf 75€

Wallfelt verbetert de akoestiek !!!

Steeds vaker worden in gebouwen harde materialen gebruikt voor vloeren, wanden en plafonds. Harde materialen reflecteren het geluid. Er ontstaat een holle klank in de ruimte; ook wel echo of (na)galm genoemd. Het gevolg hiervan is dat de ruimte minder leefbaar wordt.

Zachte materialen absorberen het geluid en verbeteren de akoestiek. Zachte materialen zijn banken, kussens, gordijnen, tapijt en vloerkleed. Wallfelt is gemaakt van vilt, een zacht materiaal.

Hoeveel geluid een materiaal opneemt wordt bepaald door de absorptiecoefficient. Deze waarde ligt tussen de 0 ("super slecht") en 1 ("super goed").

Wallfelt dempt 30% van het geluid

De absorptiecoefficient hebben we laten testen in een akoestisch laboratorium volgens de Europese standaard UNI EN ISO 11654: 1998. Zie de bovenstaande grafiek. Wallfelt heeft een gemiddelde absorptiecoefficient van 0,3. Dit betekent dat Wallfelt 30% van het geluid absorbeert en de akoestiek in de ruimte verbetert.

Een ruimte heeft een goede akoestiek wanneer minimaal 20% van die ruimte uit zachte materialen bestaat.

Rekenvoorbeeld

Een ruimte is 5 meter lang, 4 meter breed en 3 meter hoog. Volume: 5x4x3=60 kubieke meter

20% van 60 is 12 vierkante meter. Minimaal 12 vierkante meter van de ruimte moet dan bestaan uit zachte materialen.

Verhoog de effectiviteit van de akoestiek door de zachte materialen over de hele ruimte te verdelen over de vloer, wand en plafond.