Akoestiek verbeteren met de vilten panelen van Wallfelt !!!

Een van de belangrijkste voordelen van de vilten wandpanelen zijn de uitstekende geluidsabsorberend eigenschappen. Wallfelt is 100% gemaakt van vilt, een zacht materiaal. Het PET vilt werkt akoestisch en geluiddempend. Het akoestisch vilt neemt geluidsgolven op en voorkomt dat ze weerkaatsen waardoor echo's en galm in huis verminderd worden en de akoestiek verbetert in huis, woonkamer en kantoor.

Steeds vaker worden in gebouwen harde materialen gebruikt voor vloeren, wanden en plafonds. Harde materialen reflecteren het geluid. Er ontstaat een holle klank in de ruimte; ook wel echo of (na)galm genoemd. Het gevolg hiervan is dat de ruimte minder leefbaar wordt.

Hoeveel geluid een materiaal opneemt wordt bepaald door de absorptiecoefficient. Deze waarde ligt tussen de 0 ("super slecht") en 1 ("super goed").

Onze vilten wanddecoratie dempt 30% van het geluid

De absorptiecoefficient hebben we laten testen, zie de bovenstaande grafiek, door een akoestisch laboratorium volgens de Europese standaard UNI EN ISO 11654: 1998. De vilten panelen heben een gemiddelde absorptiecoefficient van 0,3. Dit betekent dat Wallfelt 30% van het geluid absorbeert en de akoestiek verbetert.

Een ruimte heeft een goede akoestiek wanneer minimaal 20% van die ruimte uit zachte materialen bestaat. Zachte materialen zijn banken, sierkussens, vloerkleden, gordijnen en onze vilten panelen.

Rekenvoorbeeld

Een ruimte is 5 meter lang, 4 meter breed en 3 meter hoog. Volume: 5x4x3=60 kubieke meter

20% van 60 is 12 vierkante meter. Minimaal 12 vierkante meter van de ruimte moet dan bestaan uit zachte materialen.

Verhoog de effectiviteit van de akoestiek door de zachte materialen over de hele ruimte te verdelen over de vloer, wand en plafond.