Wallfelt is 3x duurzaam

Onze vilten wandpanelen worden gemaakt van 100% polyester vezels. Polyester is een grondstof die eenvoudig te recyclen is. Je kunt het vergelijken met textiel, dat ook uit allemaal losse vezeltjes bestaat. Bij het recyclen wordt polyester gewassen, vervolgens wordt het in stukjes gesneden, omgesmolten en gespind tot een nieuwe polyester vezel. Uit die nieuwe vezels kunnen vervolgens weer nieuwe producten zoals plastic flessen, verpakkingen of wandpanelen worden gemaakt. En zo is de (kringloop)cirkel rond!

Duurzaamheid, wat is dat nu precies?

Over het algemeen kun je stellen dat duurzaamheid gelijk staat aan het maken van keuzes die de natuur en het milieu zo min mogelijk belasten. Dus eigenlijk betekent het dat je de balans van grondstoffen op de aarde intact laat. Neem je iets, dan moet je het ook weer teruggeven. Op die manier houd je de aarde gezond en hebben volgende generaties er evenveel plezier van als wij.

Onze duurzame keuzes

De kleurrijke vilten en duurzame wanddecoratie panelen van Wallfelt zijn gemaakt van 50% gerecycled materiaal en zijn zelf ook weer 100% recyclebaar. Dit heeft allerlei voordelen. Er hoeft minder fossiele brandstof (aardolie) te worden gebruikt dat nodig is om polyester te produceren, het bespaart energie, er is 25% minder schadelijke CO2 uitstoot en het milieu wordt minder belast. Duurzaamheid is een van onze kernwaarden.

Onze verpakking is op maat gemaakt en 100% recylebaar

We verpakken onze wandpanelen in een golfkartonnen doos. Karton is 100% recyclebaar en van een oude doos kan eenvoudig weer een nieuwe doos worden gemaakt. Daarnaast is karton 100% biologisch afbreekbaar. De doos waarin de wandpanelen worden verpakt bevat 77% aan gerecycled papier en is op maat gemaakt waardoor er geen lege ruimte gevuld moet worden met opvulmateriaal.

Onze pakketvervoerder PostNL: 100% uitstoot vrij in 2030

Wij hebben voor PostNL als pakketvervoerder gekozen, het grootste pakkettenbedrijf van de Benelux met veruit de meeste afhaalpunten dan ieder andere pakketvervoerder. PostNL heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om uiteindelijk in 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstoot vrij te bezorgen en als tussenstop wil PostNL in 2025 in 25 binnensteden uitstoot vrij bezorgen.