Checks & Stripes! 5 tips hoe jij deze trend toepast!

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 17:24

Had jij ‘m al gespot?

 

De interieurtrend ‘Checks & Stripes’! De laatste jaren zagen we steeds vaker chique strepen en retro checkerboard designs in het interieur. Dit jaar komt deze trend helemaal tot bloei. Kortgezegd, gaat deze trend vooral over het experimenteren met kleur en patronen. Ben jij klaar voor meer pit en “fun” in jouw interieur? Blijf dan lezen om te ontdekken hoe ook jij deze interieurtrend toepast.

Interieurtrends toepassen

Voorop staat natuurlijk dat het belangrijk is om trends toe te passen op een manier die past bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Waar trends komen en gaan, is jouw huis een plek waar jij je comfortabel en thuis voelt.

 

Om te weten welke interieurtrends momenteel populair zijn, raadpleeg je bijvoorbeeld interieurmagazines, social media en interieurblogs. Een eenvoudige manier om interieurtrends toe te passen is door nieuwe accessoires toe te voegen. Een andere, meer duurzame manier is door oude meubels en accessoires te upcyclen. Upcyclen is een fantastische manier om een oud meubelstuk aan te passen aan de huidige interieurtrends.

 

Dat gezegd hebbende geven wij je nu 5 tips waardoor ook jij de interieurtrend ‘Checks & Stripes’ kan toepassen in jouw interieur.

 

#1. Verf een muur in een checkerboard of stripes patroon

Verf een muur in een checkerboard of stripes patroon met twee contrasterende kleuren. Ga je voor traditioneel zwart met wit of vervang je zwart voor een kleur? Beide keren creëer je een statement wall wat zorgt voor een leuke en opvallende twist in je interieur.

 

#2. Leg een checkerboard of stripes vloerkleed neer

Een eenvoudige en minder ingrijpende manier om deze interieurtrend toe te passen is door een vloerkleed met checkerboard of stripes patroon neer te leggen. Steeds meer bedrijven en merken spelen in op deze interieurtrend. Hierdoor zie je deze patronen ook steeds vaker terug in vloerkleden collecties. Het is een opvallende toevoeging aan je interieur en zorgt voor een speels effect.

 

#3. Voeg woonaccessoires toe met checkerboard of stripes patronen

Kun je niet kiezen tussen checkerboard of stripes patronen? Ga dan lekker los met beide! Dit doe je eenvoudig door verschillende accessoires in de verschillendepatronen toe te voegen. Combineer bijvoorbeeld een gestreept kussen met een vaas met checkerboard patroon.

#4. Maak checkerboard of stripe patronen met de vilten wandpanelen van WALLFELT

Zoek je een betaalbare en duurzame manier om deze trend toe te passen? Dan zijn de vilten wanddecoratie van Wallfelt een fantastische optie. Gebruik de vilten panelen van 25x25cm of 50x50cm en maak hier een checkerboard of stripes patroon van. Door het modulaire karakter van de vilten wandpanelen en de verschillende beschikbare kleuren bepaal je het patroon, de afmeting en de kleuren helemaal zelf! Hoe tof is dat!

5. Upcycle je woonaccessoires en meubels met een checkerboard of stripes patroon

Ook het upcyclen van je woonaccessoires en meubels is een mooie duurzame oplossing voor het toepassen van deze trend. Verf checkerboard of stripes patronen op je woonaccessoires of meubels of gebruik bijvoorbeeld plakfolie met deze patronen.